Westerpolder Zeedijken onder Holwerd

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.


Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

DE WESTERPOLDER ZEEDIJKEN ONDER HOLWERD

Provincie : Fryslân (Friesland)
Opheffing  : 1980 Waterschap Fryslân (1993 Friesland (2004 Wetterskip Fryslân))
Toevoegingen  : ?

I : 24 oktober 1934
"In zilver een doorsneden schildhoofd, boven van azuur, onder van goud en drie omgekeerde punten, uitgaande van de onderzijde van het schildhoofd en den beneden schildrand rakende, de eerste van sinopel en beladen met een gouden kroon van drie bladeren en twee parelpunten mede van goud, de tweede en derde van sabel. Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee paarlen."

Wapen van Westerpolder Zeedijken onder Holwerd

Oorsprong/verklaring

Het wapen is vergelijkbaar met de wapens van de twee aangrenzende waterschappen; de Oosterpolder Zeedijken onder Holwerd en de Ternaarderpolder. De ligging van de drie waterschappen wordt gesymboliseerd door de drie punten. De kroon staat geplaatst in de punt die de ligging weergeeft, rechts voor het meest westelijke waterschap, midden voor de Oosterpolder-Zeedijken en links voor de Ternaarderpolder, het meest oostelijke waterschap van de drie.

Het schildhoofd geeft aan dat het hier gaat om een zeewerend waterschap.


Literatuur :Link=Netherlands


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.