Emiliapolder

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.


Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

DE EMILIAPOLDER

Provincie  : Noord Brabant
Opheffing  : 1972 De Ham (1995 Land van Nassau (2004 Brabantse Delta))
Toevoegingen  : -

I : 28 februari 1967
"Gedeeld : I. Gevierendeeld : I en IV doorsneden van keel en goud; II en III in goud een omgewende leeuw van azuur, getongd van keel; II Gevierendeeld: I en IV in sabel een leeuw van zilver; II en III in goud een vierblad van sabel, geknopt van goud. Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee paarlen. "

Wapen van Emiliapolder

Oorsprong/verklaring

Het waterschap omvatte de gelijknamige polder, die in 1645 werd drooggelegd. De polder voerde al in de 17e eeuw een wapen, gebaseerd op het wapen van het familiewapen van Amalia van Solms, de naamgeefster van de polder. Het wapen was gebaseerd op een wapenafbeelding van het polderwapen uit 1711. Hierop was het wapen gedekt door een vijfbladerige kroon en werd gehouden door schildhouders. Deze werden weggelaten bij het nieuwe wapen.


Literatuur : Van Ham, 1996Link=Netherlands


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.