Echteld

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.
Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

ECHTELD

Provincie  : Gelderland
Opheffing  : 2002 Neder Betuwe
Toevoegingen : 1818 Ochten, 1923 IJzendoorn

I : 13 december 1950
" In zilver, bezaaid met staande blokjes van azuur, een leeuw van keel, gekroond met een gouden kroon van 3 bladeren en 2 parels. Het schild gedekt door een gouden kroon van 3 bladeren en 2 parels."

Wapen van Echteld

Oorsprong/verklaring

Het wapen is het wapen van de familie Van Wijhe, die gedurende lange tijd in kasteel de Wijenberg in de gemeente woonde.

Het wapen wordt al genoemd in de Koffie Hag ambums uit de 20er jaren, dus ver voor de officiële verlening. Het verschil met het latere wapen is dat de blokjes liggend zijn afgebeeld in plaats van staand. Dit was misschien het wapen zoals op dat moment in gebruik bij de gemeente, met het verschil in blokjes om een onderscheid te maken met het familiewapen, of het was een fout bij de tekenaar Van der Laars.

Wapen van Echteld

Het wapen in de Koffie Hag albums +/- 1930
Wapen van Echteld

Briefhoofd, +/- 1985
Wapen van Echteld

Poststempel


Literatuur : Sierksma, 1962

Link=Netherlands


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.