Basiliek van de H. Willibrordus te Hulst

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Heraldiek van alle landen
Netherlands.jpg
Netherlands heraldry portal
Nederlandse heraldiek
Nederlandse gemeentewapens
Netherlands-flag.gif
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

BASILIEK VAN de H. WILLIBRORDUS TE HULST

I : 18 augustus 2004
"Doorsneden; In sabel, schuingekruist, een conopeum van goud, waarvan het scherm gebaand van goud en keel, met volants van hetzelfde, om en om, gevoerd van goud, en een tintinnabulum van goud, waarin een klokje van zilver; II gedeeld; a in azuur een pallium van zilver, beladen met vier breedarmige kruisjes van sabel, vergezeld van drie harten van goud, geplaatst één en twee; b in goud een leeuw met een kroon van drie bladeren en twee parels van sabel, getongd en genageld van keel. Devies: IN DEI NOMINE FELICITER in zwarte letters op een wit lint."

Wapen van Basiliek van de H. Willibrordus te Hulst

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt. In dit geval een pallium voor de H. Willibrordus (hieraan waren nog drie harten toegevoegd als symbool voor enerzijds het gebied der Friezen en anderzijds de liefde van Christus) en de leeuw van het wapen van Hulst.


Literatuur : Daae, 1992.


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (stickers, papers, books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.

All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.