Basiliek van de H. Lambertus te Hengelo

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
Netherlands.gif
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands > Ecclesiastical heraldry
Netherlands.gif

BASILIEK VAN DE H. LAMBERTUS TE HENGELO

I : 4 september 1998
"Doorsneden; I in sabel, schuingekruist, een conopeum van goud, waarvan het scherm gebaand van goud en keel, met volants van hetzelfde, om en om, gevoerd van goud, en een tintinnabulum van goud, waarin een klokje van zilver; II gedeeld; a in goud drie bijen van keel en een gekanteeld schildhoofd van hetzelfde; b in azuur een golvende schuinbalk van zilver, vergezeld boven van een bijenkorf, beneden van een korenschoof, alles van goud. Devies : SANCTE LAMBERTE ORA PRO NOBIS in zwarte letters op een wit lint."

Wapen van Basiliek van de H. Lambertus te Hengelo

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt (Hengelo).


Literatuur : -


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.