Basiliek van de H. Amelberga te Susteren

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.
Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

BASILIEK VAN DE H. AMELBERGA TE SUSTEREN

I : 21 februari 2009
"Doorsneden; I in sabel, schuingekruist, een conopeum van goud, waarvan het scherm gebaand van goud en keel, met volants van hetzelfde, om en om, gevoerd van goud, en een tintinnabulum van goud, waarin een klokje van zilver; II gedeeld; a in azuur een abdissenstaf van goud, met sluier van zilver; b in goud de beelden van twee zusters, boven en beneden vergezeld van een bol, alles van sabel. Devies: IN NOMINE DEI in zwarte letters op een wit lint. "

Wapen van Basiliek van de H. Amelberga te Susteren

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt. In dit geval een staf met een volants voor de H. Amelberga. Het gemeentewapen zou eigenlijk het wapen van de gemeente Echt-Susteren moeten zijn, maar gekozen is voor een vereenvoudigde versie van het oude wapen van Susteren van 1820.


Literatuur : -


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.