Basiliek van Sint Walburgis te Arnhem

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.
Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

BASILIEK VAN SINT WALBURGIS te ARNHEM

I : 21 januari 1993
"Doorsneden; I in sabel, schuingekruist, een conopeum van goud, waarvan het scherm gebaand van goud en keel, met volants van hetzelfde, om en om, en een tintinnabulum van goud, waarin een klokje van zilver; II gedeeld : a in keel een abtsstaf van goud met een velum van zilver, vergezeld van twee olieflesjes van goud; b in azuur een dubbele adelaar van zilver, gebekt en gepoot van goud. Devies : DOMUS PACIS ET IUSTITIAE in zwarte letters op een wit lint."

Wapen van Basiliek van Sint Walburgis te Arnhem

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt. In dit geval de staf en wijvaatjes voor de H.Walburgis en de adelaar van het wapen van Arnhem.


Literatuur : -


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (stickers, papers, books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.

All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.