Basiliek van Sint Liduina te Schiedam

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.
Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

BASILIEK VAN SINT LIDUINA TE SCHIEDAM

I : 30 juli 1993
"Doorsneden; I in sabel, schuingekruist een conopeum van goud, waarvan het scherm gebaand van goud en keel, met volants van hetzelfde, om en om, en een tintannabulum van goud, waarin een klokje van zilver; II gedeeld; a in keel een roos van zilver, geknop van goud en gepunt van sinopel; b in goud een smalle shuinbalk, geblokt van keel en zilver, gaande over een leeuw van sabel. Devies : LIDUINA SPONSA CHRISTI in zwarte letters op een wit lint."

Wapen van Basiliek van Sint Liduina te Schiedam

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt. In dit geval een roos voor Sint Lidiuna en het wapen van de gemeente Schiedam.


Literatuur : Daae, 1995.


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.