Basiliek van Sint Johannes de Evangelist te 's Hertogenbosch

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.
Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

BASILIEK VAN SINT JOHANNES DE EVANGELIST te 's Hertogenbosch

I : 18 november 1950
"Doorsneden : I . in keel een zilveren bisschopsmijter omboord en gesierd van goud, bezet met edelstenen, voorzien van twee afhangende slippen van zilver met gouden franje, geplaatst boven een schuingeplaatst conopeum van goud, waarvan het scherm is gebaand van goud en keel met volants van hetzelfde, gevoerd van goud en een tintinnabulum van goud met een klokje van zilver; II. Gedeeld : a. in goud een omgewende arend van sabel met een aureool van zilver, gebekt en gepoot van keel, de linker klauw rustend op een staand evangelieboek van zilver met op de voorzijde het Christusmonogram van sabel; b. In sabel een uitgerukte lindenboom van goud."

Wapen van Basiliek van Sint Johannes de Evangelist te 's Hertogenbosch

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt. In dit geval adelaar en boek voor Sint Jan de Evangelist, en de boom uit het wapen van Den Bosch.


Literatuur : Daae, 2000.


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.