Basiliek der Onze Lieve Vrouwe ten hemel opneming te Zwolle

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Heraldiek van alle landen
Netherlands.jpg
Netherlands heraldry portal
Nederlandse heraldiek
Nederlandse gemeentewapens
Netherlands-flag.gif
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

BASILIEK VAN ONZE LIEVE VROUW TEN HEMEL OPNEMING TE ZWOLLE

I : 22 juli 2000
"Doorsneden; I in sabel, schuingekruist een conopeum van goud, waarvan het scherm gebaand van goud en keel, met volants van hetzelfde, om en om, gevoerd van goud en een tintannabulum van goud, waarin een klokje van zilver; II geddeld; a in zilver een verlaagde vesmalde golvende dwarsbalk, vergezeld van een lelie, alles van azuur; b in azuur een kruis van zilver. Devies : REGNUM DEI INTRA VOS EST in zwarte letters op een wit lint."

Wapen van Basiliek der Onze Lieve Vrouwe ten hemel opneming te Zwolle

Oorsprong/verklaring

Het wapen bestaat uit de gebruikelijke vormgeving van wapens van basilieken : boven de symbolen van een basiliek, en onder rechts de symbolen van de beschermheilige van de basiliek en links het wapen van de gemeente waarin de basiliek ligt. In dit geval een lelie als symbool van de H. Maria en het wapen van de gemeente Zwolle


Literatuur : Daae, 1992


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (stickers, papers, books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.

All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.