Baakse Beek

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.
Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

BAAKSE BEEK

Provincie  : Gelderland
Opheffing  : 1983 IJsselland-Baakse Beek (1997 Rijn en IJssel)
Toevoegingen  : -

I : 16 december 1960
" Gevierendeeld : I van goud, beladen met een burcht van keel; II van goud, beladen met een springende windhond van sabel, gehalsband van goud; III in zilver een in drie rijen van goud en sabel geschakeerd kruis; IV van zilver, beladen met een dwarsbalk van keel; over alles heen een golvende dwarsbalk van azuur. Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee paarlen."

Wapen van Baakse Beek

Oorsprong/verklaring

Het wapen is een combinatie van de wapens van de gemeenten Lichtenvoorde, Ruurlo, en Vorden in de eerste drie kwartieren, en het wapen van de heerlijkheid Baak in het vierde kwartier. De golvende dwarsbalk is de Baakse Beek.


Literatuur :Link=Netherlands


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.