Aarlanden

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.


Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

DE AARLANDEN

Provincie  : Zuid Holland
Opheffing  : 1994 Oude Rijnstromen (2005 Rijnland)
Toevoegingen  : 1978 Zuid- en Noordeinder Polder, De Noordeind- en Geerpolder, Nieuwkoop (polder), Nieuwkoop en Noorden

I : 1 februari 1980
"In azuur twee schuingeplaatste zwaarden van zilver, vergezeld boven van drie ruiten, geplaatst twee en één, ter linker- en ter rechterzijde van een schuin kruisje en beneden van een jachthoorn, alles van goud; in een hartschild van goud een klimmende vos van keel. Het schild gedekt door een gouden kroon van drie bladeren en twee parels."

Wapen van Aarlanden

Oorsprong/verklaring

Het wapen van het waterschap is een combinatie van elementen uit de wapens van de gemeenten waarin het waterschap actief is. De zwaarden en de hoorn zijn afkomstig van het wapen van de gemeente Aarlanderveen, de ruitjes uit het wapen  van Leimuiden, de kruisjes uit het wapen van Nieuwkoop en het hartschild is het wapen van de voormalige heerlijkheid Voshol en komt ook voor in het wapen van Ter Aar. 


Literatuur : -Link=Netherlands


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.