Aa en Maas

From Heraldry of the World
Jump to: navigation, search
.
Heraldry of the World
Civic heraldry of the Netherlands - Nederlandse wapens / Nederlandse heraldiek
.


Netherlands.jpg

Netherlands heraldry portal
(Dutch only/alleen Nederlandstalig)
(in English)

AA EN MAAS

Provincie  : Noord Brabant
Opheffing  : -
Toevoegingen  : 2004 De Aa, De Maaskant

I : 12 oktober 2006
"In zilver een golvende tweelingbalk van sinopel, vergezeld boven van een vierblad en een merlet, en beneden van een molenijzer, alles van keel. Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee parels."

Wapen van Aa en Maas

Oorsprong/verklaring

De figuren in het wapen symboliseren de gebieden Maasland, Peelland en het Land van Cuijk, de (historische) gebieden, waarin het waterschap werkzaam is. Het vierblad staat voor het Maasland, de merlet voor het Land van Cuijk (zie Cuijk) en het molenijzer voor het Peelland. De golvende dwarsbalken symboliseren de Aa en de Maas.


Literatuur : Jaarverslag Hoge Raad van Adel, 2006.Link=Netherlands


Help maintaining Heraldry of the World !

Heraldry of the World is a private site, which is on-line since 1996. It is a hobby, which takes much time and money (books, hosting etc etc). If you would like to support this site, donations are very welcome ! You can support the site by donating items (books, pdf, images and other items) or financially using the PayPal button below.
All donations send to this specific PayPal address will be used for acquiring books or other items for the site and not for private use.